Aku kekadang kan ingin sekali berbicara mengunakan
bahasa yang tak ada sesiapa pernah faham..
menulis dengan tulisan yang tiada siapa pun akan dapat membaca nya..
berpuisi dengan segala isi tersirat dan tersurat.,yang langsung tiada siapa
boleh merungkai akan setiap maksudnya..
menghasilkan novel dengan 1001
watak yg mengambarkan aku...
tapi tak akan ada siapa yang pernah menduga cerita itu tentang aku.
Melukis dengan lukisan yang mengandungi 1001 makna.
tapi hanya aku sahaja yang boleh
menterjemahkan setiap maksud di sebalik itu semua..

Wednesday, August 17, 2011

segmen :: kartun kegemaranku :)

hehe.. ketawa slow2.. hee ni 1st time aku memfollow segmen..
segan pun ada. sebab 1st time.. tapi tak pe lah..
kalau tak ada 1st time.. mestilah tak akan ada kedua dan seterusnya ya dak ?

ok segmen ni dari blog nyamuk terbang :)

oh ya.. ini banner nya :) kalau kengkawan nak join link , click banner ok :D




hee  zaman baby baby dulu ^ ^ memang layan sangat cerita kartun kan..
bangun pagi tak mandi. terus buka tv.
baring layan cerita kartun sambil minum milo dalam botol cawan..memang terbaik :)
Antara kartun yang aku layan heee..





yeahh Usop Sontorian :)

hehe cerita kisah budak budak kampung.. mereka ni berkawan berbilang bangsa... 
Ada Usop.. Abu.. Ahkim. Dol.. Vellu dan Singh. Abg Usop ni tak silap aku nama dia Abg Budin..
hehe. tapi aku paling suka Dol :) Dol ni dari bandar tapi dia stay dgn nenek n atuk dia lah.. :)






ni plak Abg budin.. dia ni cam remaja laa. sebab tu muka dia ade jerawat2.. sebelah tu mak si Usop :)

Btw aku suka juga layan Keluarga Yokies :)



Comel kan.. kartun berbentuk telur :) ada papa yokies. mama yokies dan anak anak nya :D

ehhh.. nak tanya :) 
dulu kan ada kartun buah buahan tempatan..
ada buah rambutan. durian.. pulasan..pisang.. manggis..macam2 lagi.. :)

apa ke nama ek kartun tu. lupa sudaa :). hee tapi aku suka manggis.. 
men cop cop watak ..
kazen2 aku suka  pisang la ..pulasan 1.. pulasan dua .. 
ade buah buahan yang baik.ada buah yang jahat .. haha

heee. oke sekian je lah segmen pertama yang aku sertai..... 
hope dapat mengikut kriteria2 dari cik belog nyamuk terbang :)


.::. sudaa ade button komen :) teeehee ^ ^

14 orang kejutkan saya:

Nyamuk Terbang said...

haha comel
kartun buah tue NT pn suka tgk

miss nurul said...

ingt jugak cite buah2 tuu haha :) sye suka pisang tp ta slap jht skitt

.d.a.m.a.s.e.n.i. said...

wuahh..minat ucup ka? atau abg budin? hehe
..kartun telur..kartu malaysia yg best...dah lama sgt xda kan..

isha said...

@nyamuk terbang :)
yupp kartun bebuahan tu. lupe laa ape tah name die hehehe..


@miss nurul
hehe pisang geng nan manggis .. yg jaat durian.. pulasan 1 pulasan 2 haha..

@damaseni
minat Dol je,, sbab cam stylo je die nan cap camtu haha.. lagipun die ensem dr usop n abu hahaha :D

miZz_nizZ said...

rindu beb kartuun ni!hehe.suke gile dulu.

kim heeruul said...

citer nie best..ad moral..
gua suka tgk ayam tu..kah kah kah..
gua join segmen nie..if free,jemput2 la singgah ..^^

isha said...

@mizz_nizz
kan.. lame tak layan cite niey ...

@kim heeruul
heheh gud luck... sure sure singgah :)

fiq. said...

wee,,suke gaks! santai je kan,,lebih2 lagi anak2 melayu memang bagus kalau tgk citer ni..

support malaysia!

alia zainol said...

ya support kartun2 malaysia :)

ayda johari said...

cerita kartun buah tuh namanya frootees :D

ayda johari said...

cerita kartun yang ade buah durian , manggis tuh namanya frootees :D

ayda johari said...

cerita kartun yang ade buah durian , manggis tuh namanya frootees :D

ayda johari said...

cerita kartun yang ade buah durian , manggis tuh namanya frootees :D

Anonymous said...

Frootees tajuk kartun buah tu..

" Aku tak ada story macam orang lain..
coz my life is very simple..
tapi aku ada kenangan dan angan2 untuk di kenang ;)
cehh.. macam tak ada life je kan. hahaha "
 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir